Resepi Kek Sarang Semut Sarawak

Kek sarang semut dipanggil sebegitu kerana jaluran halus yang menjalar lubang-lubang kecil dan halus seakan sarang. Telah mendapat banyak perkongsian Resepi kek sarang semut sarawak Resepi kek semut mudah dan tidak perlu perap Kek Sarang Semut Tanpa Perap.


Sarawak Black Cake Kek Serikaya Or Kek Hitam 砂劳越黑蛋糕

Noy Yullan Bahan Karamel.

. Raya ini jom kita hidangkan biskut Sarang Semut. Resipi Kek Sarang Semut Sukatan Cawan Tanpa Perap. Adun hingga sebati.

Untuk resepi kek sarang semut nieanda x perlu peram atau perap ye. Panaskan periuk kukus hingga mendidih sebelum dimasukkan loyang berisi adunan kek tadi. Biskut Sarang Semut adalah salah satu biskut raya tradisional yang menjadi kegemaran ramai sejak dari dulu sampai sekarang.

1 cawan air panas. Jika nak bakar panaksan ketuhar pada suhu 170C dan bakar selama 45 minit atau hingga masak. Alas loyang dengan kertas minyak dan griskan sekeliling loyang dengan marjerin.

2 camca besar mentega DJ guna marjerin 1 cawan susu pekat manis. Resepi Kek Sarang Semut Resepi kek sarang semut sarawak Tiga sudu besar mentega. 2 cawan air panas.

2 cawan gula pasir nak cepat guna gula halus 3 sudu besar mentega. 1 cawan gula pasir. Suatu ketika dulu biskut Sarang Semut dianggap cukup moden.

Terima kasih penyumbang resepi wani ambil pun kat facebook copy paste kat sini nanti korang cuba tak payah risau dah jaminan semut pun datang nak buat sarang. Kukus selama 1 jam atau sehingga masak. Dan resepi nie juga guna sukatan cawanjadi lagi senang lar untuk uols ikut resepi.

Ini resipi yang dikongsikan oleh Zulena Ismail RESIPI. Dan yang pasti walaupun x perapkek nie masih berongga cantik kenyal dan berkilat. 1 cawan tepung gandum DJ guna tepung naik sendiri 2 camca teh soda bicarbonata digaul dan diayak 4.

Boleh dikatakan biskut ini diwarisi sehingga ke anak cucu.


Kek Sarang Semut Aka Gula Hangus Versi Tak Perap Pulak


Pin Page


Pin On Malaysian Delicacies


Kek Sarang Semut Aka Gula Hangus Versi Tak Perap Pulak


Pin On Food Recipes


Pin Page

Comments

Popular posts from this blog

Specific Enthalpy

gmo メール 多すぎ